Mineovanje Bitcoina

  •  · Bilo je mnogo pokusaja da se stvori digitalna valuta tokom tehnoloskog buma 90-ih, sa sistemima kao sto su Flooz, Beenz i Digikeš koji se pojavljuju na tržištu, ali neiybežno ne uspevaju. Bilo je mnogo različitih razloga za njihove propuste, kao što su prevara, finasijski problemi i čak sukobi izmedju zaposlenih u kompanijama i njihovih šefova.

     

    ·         Mineovanje Bitcoina

     

     Bitcoin  je kriptovaluta, u obliku elektronskog novca. To je decentralizovana digitalna valuta bez centralne banke ili jednog administratora koja može biti poslata od korisnika do korisnika na peer-to-peer bitcoin mreži bez potrebe za posrednicima. To je digitalna i globalna valuta.

    U prvim veryijama programa klijenta je bilo dugme "generirati nove bitcoine". Od 2013. rudarstvo bez specijalizovanih procesora (na video karticama ili centralnom procesoru) je poslato neisplativo.

    2017. godine pojavila se usluga majninga u oblaku koristeći iznajmljenu snagu. U većini slučajeva, stanar može izabrati kriptovalutu za majning i rudarski bazen za prisajedinjavanje.

     






Comments

Post a Comment

Popularni postovi

Nestašica grafičkih

Graficke kartice